Kära vänner i församlingen Kaxholmen, Skärstad!

Tiden går så fort och nu har julen passerat och vi är inne på ett nytt år 2018 med många nya möjligheter. Först och främst vill vi tacka för era förböner och den ekonomiska hjälpen vi fått.
Våra elever som gått på bibelskolan Mac Donald Seka och Titos Shayo har nu avslutat sin ettåriga utbildning. Ni har bidragit med 10.000 kronor till detta och sedan har ni också hjälpt oss med 1000 kr per månad alltså 12.000 kronor under året som gått till skolelever som studerar både på låg och högre nivå. Det är guld värt för oss och ger frukt inför framtiden.

Titos fortsätter som äldste i församlingen Holili nere på slätten. Mac Donald Seka är en duktig evangelist. Han bor inte så långt från oss och är vår bäste kolpotör. Han är mycket aktiv att gå ut med evangeliet och dela ut traktakter på marknader och andra platser. Vi är mycket tacksamma för detta. Han har familj och tre barn. Frun försöker sälja skor på marknaden och Mac D väntar på att få en tripp upp på berget Kilimanjaro. Men har sedan han slutat skolan inte lyckats få något arbete med att gå upp på berget. Nu har vi betalt barnens skolavgifter och supporterat lite pengar till mat och överlevnad.

Sedan har vi Stewart som också gått på bibelskolan under året som gått. Vi har haft andra sponsorer till honom. Han är vår bästa evangelist och har varit med i vårt evangelisationsteam ända från början under många år. När han var 16 år blev han föräldralös, vi har tagit hand om honom som vår son. Han gifte sig och fick en handikappad flicka som dog vid två och ett halvt års ålder. Nu har han och hans fru Mary fått en som heter Viktor och är drygt ett år. Frun arbetar som lärare på en gymnasieskola. Vi försöker ge honom arbete som chaufför och målare och små jobb så han kan överleva. Vi önskar att han skulle kunna arbeta ännu mera för Gud i våra församlingar då han är väldigt duktig på att predika och undervisa. Han har planer på att i september påbörja en treårig utbildning till pastor.

Tack än en gång kära vänner för vad ni gjort och gör för oss i Tanzania. Vi önskar er Guds rika välsignelse och god fortsättning på det nya året 2018.

Era medarbetare och missionärer Anita och Reines Rydell

Mission

Sänd ditt bröd över vattnet, en dag får du det åter.

Pred 11:1

Login